8 sfaturi pentru SEO puternic
Provocarea suprema pentru orice business este aceea de a atrage clienti si a face cunoscut brand-ul in lume. Iti doresti un SEO puternic?
In cazul nostru, unul dintre cele mai dificile lucruri atunci cand ai un website este acela de a atrage vizitatori fara a fi nevoie de investitii majore in publicitate, reclama sau servicii SEO.
Exista cateva trucuri si metode ce va pot influenta pozitiv traficul primit pe site, fara sa va coste o avere. Poate decat timpul petrecut citind articolul si punand in aplicare recomandarile noastre.
1. Scrie continutul pentru cititori, nu pentru motoarele de cautare
Articolele nu trebuie sa fie lipsite de rationament si formate doar din cuvinte cheie pentru a atrage vizitatorii de pe motoarele de cautare. Acestia o sa paraseasca website-ul imediat ce isi dau seama de continului sau.
Concentrati-va asupra articolelor, creati continut unic si de calitate, acesta o sa atraga vizitatori si o sa aveti o prezenta puternica in motoarele de cautare.
2. Posteaza articole frecvent
Avand un site a carui continut este actualizat si imbogatit zilnic o sa va mareasca numarul de pagini indexate in motoarele de cautare intr-un mod natural.
Tineti cont de faptul ca articolele slabe, scrise fara prea mult efort sau copiate va pot trage in jos site-ul. Recomandam sa evitati aceasta practica cu orice pret.
3. Conecteaza-te la blogosfera
Blogosfera este un loc care functioneaza pe un principiu de reciprocitate. Citeste, comenteaza si formeaza legaturi cu site-urile altor persoane, de preferat cele din domenii de activitate similare sau identice cu al tau. Lasand un comentariu cu link-ul tau la articolele relevante va poate aduce o parte din traficul receptionat de acel articol.
De asemenea, si forumurile reprezinta un loc ideal, deoarece ofera oportunitatea de a prezenta website-ul in semnatura la fiecare mesaj pe care il postezi.
4. Foloseste cuvinte cheie corespunzatoare
Nu folosi doar cele mai populare cuvinte cheie de pe piata. Utilizeaza cuvinte cheie care sunt specifice produsului, serviciului sau paginii web pe care o ai. Cu timpul, motoarele de cautare o sa identifice site-ul ca fiind o destinatie ideala pentru subiectul respectiv, oferind astfel un boost in clasament si redirectionand vizitatori ideali pentru continutul oferit.
5. Meta title, URL si description
Completand corespunzator campurile acestea este extrem de important. Practic, acestea informeaza motoarele de cautare precum Google despre continutul paginii tale.
6. Legaturile interne
Dupa ca iti construiesti o baza consistenta si stufoasa de articole, puteti forma legaturi intre acestea pentru a pastra cititorii mai multa vreme pe site si pantru a le mentine interesul pentru pagina crescut.
7. Legaturi externe si social media
Like, Share, Subscribe!
Trei cuvinte des intalnite si cu un impact major asupra popularitatii site-ului tau. Creeaza-ti o pagina de Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter si foloseste aceste platforme pentru a iti face publicitate si pentru a iti imbunatatii prezenta pe internet.
De asemenea, asigura-te ca articolele tale pot fi partajate cu usurinta de catre un cititor cu ajutorul unui modul pentru butoane de share.
8. Foloseste o unealta de analiza pentru site precum Google Analytics.
Informatia reprezinta cea mai puternica unealta.
Stiind de unde, cum si de ce vin vizitatorii pe website, te ajuta sa iti concentrezi atentia strict pe asta, imbunatatitind astfel continutul pentru a fi pe placul cititorilor.
Pana la urma asta este cel mai important, sa oferiti un continut de calitate pentru cititori.